Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Coaching linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Coaching képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: coaching.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 176 db
 Homokóra modell

Homokóra modell

Papp Gergely egy FMCG nagyvállalat regionális márkamedzserereként szerzett tapasztalataival a háta mögött hajózott át a coaching területére. Ezen tapasztalatok és az emberi természet iránti kíváncsisága inspirálta a Komócsin Laurával való közös munkát, melynek eredménye az autentikus énmárka megfogalmazása és a Homokóra modell lett.

360 fokos visszajelzés és egyéb eszközök a coachingban

360 fokos visszajelzés és egyéb eszközök a coachingban

Néhány olyan eszköz bemutatása, amelyek a coaching és a szervezetfejlesztés folyamatába beépíthetők és hatékonyan alkalmazhatók, mind egyéni fejlesztés, mint szervezeti szintű változtatások esetén: 360 fokos visszajelzés, gondolattérkép, erőtérelemzés.

77 tanulságos történet vezetőkről coachoktól és tanácsadóktól

77 tanulságos történet vezetőkről coachoktól és tanácsadóktól

'Aki lassan, figyelmesen végigolvassa a történeteket, megtalálhatja a saját válaszait... S várhatunk-e többet ennél egy könyvtől?' - Salamon János, vezérigazgató, MagNet Magyar Közösségi Bank 'A könyv célja, hogy könnyebbé tegye a szembesülést és magunkba nézést azáltal, hogy megnyugtat: nem csak mi vagyunk tökéletlenek.'- Megyeri István, elnök-vezérigazgató, Erste Leasing

Coaching magazin hírek
Öt szempont coach képzés választáshoz
Öt szempont coach képzés választáshoz Sok kérdés merül fel coach képzések tekintetében. Ábri Judit executive coach blogbejegyzésében közzé teszi az amerikai CTI - Coaches Training Institute-tól, a világ első számú és legnagyobb coach képző intézményétől kapott levelét arról, hogy véleményük szerint milyen kérdéseket kell feltenni a coach képzés kiválasztása előtt. A szerző mindezt a magyar...
Új megközelítések - a II. Coaching Camp tapasztalatai
Új megközelítések - a II. Coaching... Coachtáborban járt a HR Blog szerzője, Filius Ágnes, aki újfajta dinamikákkal,...
Új coaching trendek
Új coaching trendek Napjainkban a technika elképesztő gyorsasággal fejlődik, ezzel pedig a...
A belső harcos útja, coaching kézikönyv

A belső harcos útja, coaching kézikönyv

A könyv coaching kézikönyvnek íródott, mégis a laikus számára is könnyen követhető, olvasmányos, a vállalati vezetők problémáiban általános emberi dilemmákkal szembesít. Végtére is a fegyelem, az időkezelés, a szabályok betartása, a kommunikáció, az együttműködés, az egymáshoz való viszony, végső soron pedig az elengedés, az elmúlás, a halál mindannyiunk életének fő kérdései.

A coach személyes márkája

A coach személyes márkája

A coaching piac egyre növekszik, s a növekvő piac természetes velejárója az egyre növekvő verseny. Hat év alatt másfélszeresére nőtt a világ coachainak száma, és a magyarországi adatok tanúsága szerint hazánkban is hasonló tendencia figyelhető meg.[1] Egyre nagyobb hangsúly helyeződik tehát arra, hogy a coach megkülönböztesse magát társaitól.

A coaching fogalma

A coaching fogalma

A cikkben választ kapunk arra, hogy mit értünk coaching alatt. Informálódhatunk arról, hogy melyek a coach feladatai és a coaching által nyújtott lehetőségek. Mire jó a coaching, milyen esetekben érdemes alkalmazni?

A coaching módszertana

A coaching módszertana

Németh Ádám könyve alapján a sikeres Coaching folyamat lényege, hogy az ügyfelek képessé váljanak arra, hogy önmagukon segíthessenek. A sikeres Coaching együttműködésre épül - ilyenkor a változás a beavatkozás után is tartós és állandó lesz. A Coaching buktatói között első helyen a beidegződésektől való elmozdulás hiánya áll.

A coaching módszertani ABC-je

A coaching módszertani ABC-je

A könyv tartalma: Hogyan dolgozik a coach? Milyen eszközöket, módszereket és ötleteket használnak nagy sikerrel a coaching gyakorlatában? Erre válaszol a Coaching a gyakorlatban folytatásának is tekinthető A coaching módszertani ABC-je. Vogelauer professzor az 50 legfontosabb coaching módszerről ad áttekintő képet. A professzor által kifejlesztett jól követhető vezérfonal megkönnyíti az egyes eszközök megértését és alkalmazását. Számtalan ábra és példa segíti a módszerek gyakorlatba való átültetését.

A coaching stimulus

A coaching stimulus

A cikk írója a következő kérdésekre ad választ: Mit ad a coach-nak és mit adhat a coaching alanynak? Milyen benső vágy ösztönöz valakit arra, hogy a coachingot keresse? A következő rövid gondolatsor megpróbálja a kérdést a lehető legegyszerűbben áttekinteni, főként a coachingot mint szolgáltatást igénybevevő szempontjából.

Hirdetés
A coaching típusai

A coaching típusai

A HR Portal cikke bemutatja a coaching két fő típusát, a business coachingot és a life coachingot, valamint hogy mit takar a személyi edzés fogalom. Informálódhatunk még az árnyékcoachingról, annak hasznosságáról és díjazásáról is!

A coachingot receptre kellene felírni minden nőnek!

A coachingot receptre kellene felírni minden nőnek!

Az amerikai filmek tanulsága szerint az ottani nők úgy járnak pszichológushoz, mint mi a boltba kenyérért. Ott divat, sőt státuszszimbólum a pszichológus, míg Magyarországon a közvélemény szerint csak az 'őrültek' járnak dilidokihoz. Mostanság nálunk is sokat hallani a coachingról.

A Gestalt-ciklus megjelenése coaching közben

A Gestalt-ciklus megjelenése coaching közben

A Gestalt típusú coachingnak, azon túl, hogy alapfelfogása rendszer szemléletű, van néhány sarkalatos alapelve. Közülük részletesebben a Gestalt ciklus coaching közbeni megjelenését fejti ki a cikk szerzője,Kelemen Béla, egyúttal utal az egyes fázisok során fellépő elakadásokra.

A lélek személyi edzői

A lélek személyi edzői

Új módszer terjed a világban, meglehetősen nagy sebességgel. A coaching a nyolcvanas években, amerikai terapeuták által kifejlesztett, lelkierő-növelő egyéni önismereti képzés. A coach és kliense bizalmas körülmények között a lelki állóképesség megerősítésére összpontosítanak. Mindezt hogyan teszik? - erről szól a cikk.

A munka és magánélet egyensúlya

A munka és magánélet egyensúlya

Az elmúlt évek során hazánkban is egyre gyakrabban kerül előtérbe a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly kérdése, hiszen az egyre nagyobb munkahelyi leterheltség életünk minden területére kihat. A meghosszabbodott munkaórák egy idő után megbosszulhatják magukat és kisebb-nagyobb mentális problémát okozhatnak. Márpedig mind a kiegyensúlyozott munkahelyi teljesítmény, mind a családi élet jó mentális állapotot feltételez.

A világ legszebb mestersége

A világ legszebb mestersége

Nem csoda, ha sokan akarnak coachok lenni. Én magam gyakran találkozom ilyen ismerősökkel, és néha meg is kérdezik, hova menjenek, hol és mit tanuljanak, hogy coachok legyenek. Bozsár Gabriella írása.

A wingwave-coaching módszer

A wingwave-coaching módszer

Könyvismertető a wingwave-módszerről, mely védett, DIN EN ISO 9001 alapján minősített coaching eljárás, mely kiérdemelte a német Volkswagen-konszern minőségi díját is. A Hamburgi Egyetem és a Hannoveri Egészségügyi Főiskola kutatásai tudományosan is igazolták a módszer hatékonyságát. Az egyik kutatás kimutatta, hogy már két órás wingwave-coaching is a lámpalázas előadót magabiztossá alakítja.

Aktivátor

Aktivátor

Coaching, humán jellegű tanácsadás és szervezetfejlesztés a dinamikus növekedésért. A honlapon ismertetett tevékenység célja vezetők, szakemberek, magánemberek, valamint csoportok, szervezetek hatékonyságának, sikerességének növelése. Vagyis, hogy a szükséges képességek vagy a működés fejlesztésével az aktuális kihívásokhoz rugalmasan alkalmazkodni tudó, minél inkább dinamikusan előre haladó, magas színvonalon tevékenykedő és kommunikáló emberekké váljanak az ügyfelek. Bemutatásra kerülnek az alkalmazott módszerek, eszközök, valamint az etikai irányelvek is.

Tuti menü