Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Chuck Spezzanótól hallottam ezt a csodálatos életelvet: „Dolgozz a házi feladatodon, különben az dolgozik majd rajtad. Hogy érti ezt? Ha éberek, kitartók és fegyelmezettek vagyunk, ha mindig - Coaching magazin
részletek »

Dolgozz a házi feladatodon, különben az dolgozik majd rajtad!

Információk, érdekességek kiegyensúlyozott működésről, teljesítménynövelésről, fejlesztésről, vagyis a coaching lehetőségeiről és alkalmazásáról. Ki és hogyan támogathat bennünket magánéleti és munkahelyi céljaink, sikereink elérésében?
Coaching magazin
Itt vagy: Coaching magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Dolgozz a házi feladatodon, különben az dolgozik majd rajtad!
Dolgozz a házi feladatodon, különben az dolgozik majd rajtad!
Fotó: Potter Dan
Chuck Spezzanótól hallottam ezt a csodálatos életelvet: „Dolgozz a házi feladatodon, különben az dolgozik majd rajtad." Hogy érti ezt? Ha éberek, kitartók és fegyelmezettek vagyunk, ha mindig készen állunk a továbbfejlődésre, ha kitárjuk a szívünket és a szellemünket más emberek és dolgok előtt, ha készek vagyunk a felső erőkre hagyatkozni, és felvállaljuk a felelősséget mindenért, ami velünk történik, ha kiállunk a saját igazságunk mellett, akkor megoldottuk a házi feladatunkat.
Ha nem, akkor különféle sorscsapások, betegségek, ínséges időszakok, látszólag tévedésből választott társak és az élet akaratunk ellenére is gondoskodnak a fejlődésünkről.

Az életünk valójában nem más, mint fejlődési lehetőségek egymást követő sora, melyeket mi a leggyakrabban problémáknak nevezünk. A legtöbb ember ezt sem akarja észrevenni. Félnek a fájdalmaktól, ezért szinte mindenki megpróbálja figyelmen kívül hagyni, elkerülni vagy elfojtani az ilyen jellegű érzéseket és történéseket. Ám miközben igyekszünk kivédeni őket, újra és újra keresztezik az utunkat, és felszólítanak, hogy vállaljuk fel és oldjuk meg ezeket a problémákat. Ez a folyamat jelenti az élet igazi értelmét, ez az igazi evolúció.
Hirdetés


Csak az ellenállások hatására növekedhetünk, hiszen a leküzdésükhöz szükségünk van minden erőnkre, minden tartalékunkra és minden hitünkre. Eleinte fájdalmat okoznak, de ez csak addig tart, amíg készen nem állunk arra, hogy lemerüljünk a problémáknak nevezett ellenállások mélyére, és megfigyeljük, majd minden szeretetünkkel, toleranciánkkal, kíváncsiságunkkal és megértésünkkel elfogadjuk és felismerjük őket. Ekkor megszűnik a fájdalom, és az élet varázslatosan könnyűvé válik- egészen a következő fájdalomig, amikor újra megkezdődik a munka, a kitartás és a fegyelem újabb ciklusa, melyet aztán ismét aratás követ.

Ne várjon arra a pillanatra, amikor nyugodt szívvel kimondhatja: "Ezt sikerült megoldanunk!"
Ez a mondat legalább annyi önáltatást tartalmaz, mint a következő: "Először meg kell találnom az igazit..." A hosszú kapcsolat olyan, mint ha egy kőtömböt faragnánk. Először vésővel és kalapáccsal eltávolítjuk a nagyobb darabokat, később egyre finomabb szerszámot veszünk kézbe, és egyre célirányosabb mozdulatokkal csiszoljuk a tömb felszínét...

Végül egyetlen kérdés maradt még: Mindez megéri ezt a hatalmas erőfeszítést?
A válaszom bizonyára nem lesz meglepő: Igen, igen, igen! A válság az új életerő forrása. Minden válságban hatalmas esély rejtőzik, és a megoldás hátrahagyja bennünk a nyomait: az önbizalmat, a bátorságot, a közelséget, az életerőt. Ha sikeresen megküzdünk egy válsággal, utána sokkal jobban fogjuk ismerni magunkat. Már nem kell kételkednünk, hiszen tudjuk, hogy képesek vagyunk rá.

Forrás: Eva-Maria Zurhorst - Szeresd önmagad és mindegy, kivel élsz - Bioenergetic Kiadó
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Chuck Spezzanó, továbbfejlődés, problémák, ellenállás, kitartás, fegyelem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-04-16 18:52:15
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü