Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Életünk, munkánk során szerzett tapasztalataink ellenére sokszor képtelenek vagyunk összhangba hozni felismeréseinket, tapasztalatainkat a magatartásunkkal. Ezzel viszont hatékonyabb emberi - Coaching magazin
részletek »

Misztikum vagy realitás?

Információk, érdekességek kiegyensúlyozott működésről, teljesítménynövelésről, fejlesztésről, vagyis a coaching lehetőségeiről és alkalmazásáról. Ki és hogyan támogathat bennünket magánéleti és munkahelyi céljaink, sikereink elérésében?
Coaching magazin
Itt vagy: Coaching magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Misztikum vagy realitás?
Misztikum vagy realitás?
Fotó: freedigitalphotos.net
Életünk, munkánk során szerzett tapasztalataink ellenére sokszor képtelenek vagyunk összhangba hozni felismeréseinket, tapasztalatainkat a magatartásunkkal. Ezzel viszont hatékonyabb emberi kapcsolatainkat, munkánk termelékenységét, vagy céljaink sikeres elérését gátoljuk meg.
Dr. Joe Rubino, a The Center for Personal Reinvention (Személyes Megújulás Központ) vezetőjének gondolatai alapján foglalunk össze néhány, a coachinggal kapcsolatos hasznos tudnivalót.

Rendszerint azon vagyunk, hogy az élet kihívásaival és lehetőségeivel szembesülve a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Azon fáradozunk, hogy többet érjünk el, hogy növeljük tudásunkat és megtanuljuk dolgainkat jobban csinálni, vagy egyszerűen megismételjük a múltban eredményes cselekedeteinket. Az ilyen magatartás előre tervezhetően, fokozatosan növeli abbéli képességünket, hogy javítsunk vállalkozásunk eredményein, vagy környezetünkön.

Jellemzően hat területen nyújt segítséget a coaching

Legtöbb tevékenységünk a "tudom és a nem tudom" határmezsgyéjén zajlik. A legmegdöbbentőbb eredményeket, egyben a legnagyobb fejlődést akkor érjük el, ha olyan, új eszméket, gondolatokat ismerünk meg, amelyekről mindaddig fogalmunk sem volt. Ilyen lehet egy-egy szokványos, hétköznapi folyamat, cselekvés és szokás mögött meghúzódó háttérmechanizmus felismerése, melynek működéséről előzőleg fogalmunk sem volt. Az áttörés létrejöttekor tapasztalható az "aha élmény".

Miután megértjük valaminek a működését, már csak egy lépés kell ahhoz, hogy befolyásolni is tudjuk azt. De hogyan függenek össze mindezzel a coach által nyújtott ismeretek?

Hogyan férjünk hozzá egy olyan termékeny talajhoz, amelynek létezéséről sem tudunk? A válasz egyszerű: vegyük igénybe egy coach segítségét, hogy felfedezhessük hétköznapi világlátásunkon és a kihívásokra adott szokásos választásainkon kívül eső gazdag birodalmát. Coachunk csakis olyan ember legyen, aki magas szintű tudással rendelkezik azon a területen, amelyen coaching szolgáltatást ajánl.

Hirdetés


"Az igazi coach nem ad tanácsot és nem adja kölcsön véleményét sem. Értékalapon és nem egocentrikusan gondolkodik. Nem manipulál, nem erőlteti a másikra saját elképzeléseit. Mindenféle előítélettől mentes. Nem tanácsadó és nem is terapeuta. Nem próbálja védelmezni, ellenőrizni vagy megmenteni azt, akinek coaching szolgáltatást nyújt. Ehelyett meghallgatja az illetőt és végiggondolja, milyen kihívások előtt is áll, illetve melyik az a kulcsfontosságú hiányzó láncszem, amely - ha egyszer a helyére kerül -, meghozza majd a kívánt eredményt".

A hozzáértő coaching magas művészet és nagyértékű szolgáltatás

A coach abban segít, hogy észrevegyük, amit nem észlelünk, hiszen nemcsak arra figyel, amit kimondunk, de azt is megjegyzi, amit kihagyunk. Empátiával közeledik klienséhez, érzelmileg azonban nem kötődik a kimenetelhez vagy a végeredményhez. Szolgáltatásának célja, hogy ügyfelének élete optimálisan működjön. Munkája során kérdéseket tesz fel, lehetőségeket vázol fel, kérdést fogalmaz meg, néha olyan ügyekkel szembesíti az ügyfelet, amelyek (ön)vizsgálatot, elemzést igényelnek. A hozzáértő coaching magas művészet és nagy értékű szolgáltatás, egyben.

Ahhoz, hogy a coaching-kapcsolat egyáltalán működőképes lehessen, a kliens abszolút nyitottsága és abbéli hajlandósága szükséges, hogy alávesse magát a folyamatnak. Természetesen teljes diszkréció szükséges, csak emellett lehet feltárni a körülményeket. Az ítélkezéstől és a tanácsadástól mentes légkör kellő nyitottságot teremt az szóba jövő lehetőségek alapos kielemzésére.

Coaching szolgáltatást jellemzően hat területen nyújtanak: üzlet-karrier, egészség és bőség, kapcsolatok, spiritualitás, személyes fejlődés vagy regenerálódás-szenvedélyek. A jó coach tisztázza, hogy a kliense készen áll-e arra, hogy megnyíljon, és az említett területek mindegyikét feltárja, esetleg abban állapodnak meg egymással, hogy közös tevékenységüket egy vagy több területre korlátozzák. A valódi coach értékel, tisztelettel bánik a klienssel, ugyanakkor szaván fogja az illetőt, hogy komolyan kötelezze el magát saját értékei és legjobb érdekei mellett.

A hatékony coaching mind az üzleti, mind a magánéletre hangsúlyt helyezhet. Az üzleti világban vagy hálózatépítésben a szolgáltatási jogviszonyt legszerencsésebb egy konkrét témára, projektre vagy akciótervre építeni, határidővel. Arra összpontosítva, hogy jól körülírt és mérhető eredmények szülessenek, a coach támogathatja kliensét abban, hogy minden szakaszt a lehető legjobban teljesítsen, legyen szó üzleti vagy magánéleti célokról. A coach abban is segíthet, hogy világosan kirajzolódjon minden olyan feltétel, amelynek szerepe lehet egy projekt teljesítésében. Az ilyen feltételek között vannak nem mérhetőek is, amelyekre mégis szükség van a sikerhez. Gondolunk itt a családtagokkal ápolt szorosabb kapcsolatra, a gyermekekkel töltött idő tartalmassá tételére, a naponta, csak önmagunkra fordított időre, szabadságunk eltöltésére és sok egyéb, a mai dolgozó ember életében oly gyakran és sajnos egyre gyakrabban háttérbe szorított fontos dologra.

Itthon is egyre inkább igénylik a szolgáltatást a cégvezetők

Sokan tévesen gondolják, hogy valaki anélkül is sikeres lehet az üzletben, hogy élete más területein sikert aratna. Az üzlet, a munka életünk fontos része, de csak egy a többi között. Ha nincs egyensúlyban az említett hat fő életterület, bármekkora üzleti sikert is érünk el, örömünk sosem lesz teljes. Ezért a jó coach abban támogatja kliensét, hogy egészben gondolkodjon, olyan perspektívában, amelynek végső célja életünk hat prominens területének kiteljesedése. Ez az oka, hogy a személyes fejlődés lényegi része bármilyen üzleti coaching kapcsolatnak. Amint a személyes fejlődés folyamata beindul, egészen biztos, hogy üzleti hatékonyságunk is nőni fog. Dr. Joe Rubino szerint az üzleti világban dolgozva célszerű személyi edzőt fogadni, hiszen segíti céljaink gyorsabb elérését, amivel mind az üzleti, mind a magánéletünk nagyon sokat nyerhet.

A vállalatvezetők itthon is egyre inkább igénylik a szolgáltatást, főleg ebben a bizonytalan és rengeteg stresszforrást, nehézséget utunkba görgető gazdasági helyzetben. Mi is csak azt tanácsolhatjuk, hogy a különböző infrastrukturális és technikai fejlesztésekbe való befektetés mellett, ne hagyjuk figyelmen kívül lelki és szellemi kapacitásunk fejlesztését, regenerálását sem. Ehhez pedig megvan a segítség, a karmester, coachunk, aki jó narrátorként kísér át bennünket ezen a nehéz szakaszon.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Kihívás, coaching szolgáltatás, hatékony coaching, cégvezetők, fejlődés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-04-10 18:57:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü